Kategorije
HOME
SOP- BAK
ŠTENAD
GALERIJA
STANDARD RASE
KONTAKT
 
 

PRIJtelji saJTa

www.naissus.info

AUTO SERVIS
GOLD OIL

 
 
   

Srpski odbrambeni pas BAK

 

       

ODGAJIVAČNICA PASA
SRPSKI ODBRAMBENI PAS –BAK


Mramorsko brdo/Batušinački put
Srpski odbrambeni pas je rasa nastala na planini Romaniji ukrštavanjem vukova, napuljskih mastifa, rotvajlera, bosanskih tornjaka i američkih stafor terijera.
Ukrštanje je završeno 1991god te se ta godina uzima kao godina nastanka rase SRPSKI ODBRAMBENI PAS.
Srpski Odbrambeni Pas je rekonstruisani pas stare srpske srednjevekovne države jer su poslednji primerci tih pasa izumrli usled ratova, migracije stanovništva, izumiranju stočarstva i nebrige našeg naroda prema kulturnom blagu i tradiciji.
Selekciju i rekonstrukciju starog srpskog srednjevekovnog psa uradio je travar sa Romanije NENAD GAVRILOVIĆ koji važi za tvorca reinkarniranog psa davši mu ime SRPSKI ODBRAMBENI PAS
Nenad Gavrilović i danas ima odgajivačnicu na Romaniji a mi sa ponosom ističemo da su jedno od najreprezentativnijih para SRPSKIH ODBRAMBENIH PASA u našoj odgajivačnici “BAK” na Mramorskom Brdu. Selekciju pasa i redosled parenja vrši se isključivo po redosledu tvorca rase radi očuvanja svih autentičnih osobina.


Odgajivačnica pored LUNE/otac Nero-majka Lara/I MEDE ROMANISKOG /otac Roki-majka Fita/-selektovani u odgajivačnici Nenada Gavrilovića poseduje i ženke MILA I ODI selektovane iz legal LUNE I SOGUNA ROMANISKOG /takođe sa Romanije/ koje sav svoj genetski potencijal treba da ispolje parenjem sa MEDOM ROMANISKIM u toku ove godine.
Psi su smešteni slobodno u ograđenom prostoru 5000m2 i nikakva zaštita od vremenskih nepogoda im nije potrebna tokom cele godine. U posedu su i zidani objekti –kotilice po 6m2 po ženki.


Psi se hrane po sopstvenoj recepturi prirodnim sastojcima /meso, povrce, kosti……gde su zastupljeni svi propisani normativi za molose i radne pse a potvrda ispravnosti je sažeta u izgledu pasa i činjenicama da neoboljevaju niti imaju bilo kakvih drugih problema.
Veličina pasa i izgled propisana je standardom a karakter pasa sazidan je iz karaktera svih osobina koje su tražene : pas je odbrambeni i ne napada prvi, povereno na čuvanje /teritorija, ukućane brani do smrti i do smrti ostaje veran.
Psi se mogu pogledati na Batušinackom putu gde se odgajivačnica i nalazi